Wyposażenie do gastronomii

  • słupki odgradzające
    Wyposażenie do gastronomii

    Słupki odgradzające w restauracji

    Słupki odgradzające posiadają taśmę zwijaną lub sznur, w zależności od potrzeb danego miejsca. To rozwiązanie, jakie cieszy się sporym uznaniem w hotelach i restauracjach. Jakie cechy mają te przedmioty? Skąd wynika ich popularność? Jakie zadania pełnią w gastronomii?

  • stoły chłodnicze
    Wyposażenie do gastronomii

    Jak wybrać odpowiedni stół chłodniczy?

    Odpowiedni stół chłodniczy gastronomiczny, to standardowe zaopatrzenie gastronomii, niezależnie od skali działalności – dzięki temu tworzy się jakość potraw, jakie odnajdą na talerzach Twoi goście. Z tego oczywiście powodu winien być to sprzęt wybrany z dobrą dbałością, jaki będzie łączył…

  • robot kuchenny
    Wyposażenie do gastronomii

    Do czego służy robot kuchenny?

    Nie da się ukryć, że robot kuchenny jest niezastąpionym kuchennym wyposażeniem. Na rynek zostały one wprowadzone już w latach siedemdziesiątych XX wieku i od razu cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Nic dziwnego z uwagi na to jak rewolucyjnym urządzeniem robot kuchenny…

  • frytkownica
    Wyposażenie do gastronomii

    Frytownice – rodzaje, na co zwrócić uwagę?

    Chrupiące, złociste oraz delikatne w środku frytki to nie tylko podstawa wielu dań w restauracjach, ale i doskonałe danie na wynos. Przygotowane w specjalnej frytownicy zaspokoją niejednego głodomora. Podczas zakupów sprzętu do lokalu gastronomicznego, niewątpliwie warto wziąć ją pod uwagę.

  • piec do pizzy
    Wyposażenie do gastronomii

    Dlaczego warto mieć piec do pizzy?

    Któż z nas nie lubi pysznego włoskiego dania jakim jest pizza? O ile nasza polska odmiana różni się od tej włoskiej, bo w ojczyźnie tej potrawy nie uświadczymy sosów czy niektórych dodatków, to jednak jest ona jednym z chętniej zamawianych…

  • piec konwekcyjno parowy
    Wyposażenie do gastronomii

    Czym są piece konwekcyjno parowe?

    Piec konwekcyjno parowy zajmuje przewodnią pozycję na rynkach Europejskich i amerykańskich. Para jest jedną z najpotężniejszych sił na Ziemi, dlatego też gotowanie na parze jest najbardziej wydajne i przystępne cenowo. Dzięki połączeniu cyrkulacji gorącego powietrza (konwekcji) z efektem suchej pary…

  • patelnia wok
    Wyposażenie do gastronomii

    Jakie są zalety posiadania woku?

    Wok to patelnia o głębszym kształcie aniżeli te, które znamy z naszych kuchni, jednak ma ona bardzo dużo zalet i wbrew pozorom różni się innymi rzeczami od tej tradycyjnej. Jest to naczynie, które pochodzi z Azji, chociaż coraz częściej można…

  • Wyposażenie do gastronomii

    Fenomen garnków tytanowych

    Obecnie popularne staje się prowadzenie zdrowego trybu życia. Wiąże się to oczywiście z przygotowywaniem zdrowych dań. Do tego potrzebne będą specjalne akcesoria. Jednymi z nich są garnki tytanowe, które cieszą się dziś ogromną popularnością. Dlaczego warto wybrać takie garnki?

  • piwo jest ok
    Wyposażenie do gastronomii

    Rodzaje szkieł do piwa

    Piwo bywa niedocenianym napojem alkoholowym i często zdziwienie budzi informacja, że jest tyle rodzajów szkła do piwa. Choć najpopularniejszą i najczęściej kojarzoną jest szklanka kufel do piwa, to świat ten jest nieco bardziej rozbudowany i przez to bardzo ciekawy. To…