Wyposażenie do gastronomii
Warzywa to same witaminy
Torby termiczne na jedzenie – czy warto posiadać je w swojej kuchni?
Zalety witryn chłodniczych
Dlaczego warto używać noża Laguiole?
Lodówki na napoje
Popularne foremki silikonowe do pieczenia
Foremki silikonowe do pieczenia do niezwykle popularne rozwiązanie, jakie jest spotykane w wielu kuchniach. Korzystają z nich nie tylko cukiernicy, lecz także gospodynie domowe. Czym odznaczają się silikonowe foremki? Jakie mają zalety? Dlaczego warto mieć w swojej kuchni taki produkt?
Jak wybrać podstawkę pod tort?
Podkłady pod tort wielokrotnie zrobione są z papieru. Niewątpliwie wielokrotnie klienci wybierają podkłady w odcieniu złotym. Podkłady pod tort oferowane są w zestawach. Nie jedynie są one bardzo przydatnym gadżetem, jaki zapewnia przenoszenie ciasta. Poprawiają również ogólny wizerunek smakołyków. Bankietówki,…
Jakie urządzenie wykorzystać do gotowania w plenerze?
Na imprezach plenerowych musimy wykorzystać rozwiązania, które są nie tylko wygodne, ale także skuteczne. Najkorzystniej jest wybrać gastronomiczny taboret elektryczny, bo w tym przypadku nie musimy szukać rozwiązań, które zazwyczaj nie sprawdzają się w plenerze. Należy jednak mieć na uwadze,…
Zalety maselniczki ceramicznej
Masło jest uwielbiane na całym świecie, ale niestety kwestia przechowywania tego produktu nie jest już tak oczywista. W ostatnich latach dużym zainteresowaniem cieszą się maselniczki ceramiczne, które są praktyczne, a do tego prezentują się bardzo dobrze.
Jak wybrać profesjonalną obieraczkę do ziemniaków?
Obieraczki do ziemniaków to profesjonalne urządzenia technologiczne przeznaczone do obierania ziemniaków i innych warzyw korzeniowych (buraki, rzodkiewka, marchew). Przemysłowa obieraczka do ziemniaków jest kupowana są dla stołówek z ponad 50 miejscami lub z przepustowością co najmniej 400 osób na zmianę, dla zakładów…