Wyposażenie do gastronomii
Jakie urządzenie wykorzystać do gotowania w plenerze?
Na imprezach plenerowych musimy wykorzystać rozwiązania, które są nie tylko wygodne, ale także skuteczne. Najkorzystniej jest wybrać gastronomiczny taboret elektryczny, bo w tym przypadku nie musimy szukać rozwiązań, które zazwyczaj nie sprawdzają się w plenerze. Należy jednak mieć na uwadze,…
Zalety maselniczki ceramicznej
Masło jest uwielbiane na całym świecie, ale niestety kwestia przechowywania tego produktu nie jest już tak oczywista. W ostatnich latach dużym zainteresowaniem cieszą się maselniczki ceramiczne, które są praktyczne, a do tego prezentują się bardzo dobrze.
Jak wybrać profesjonalną obieraczkę do ziemniaków?
Obieraczki do ziemniaków to profesjonalne urządzenia technologiczne przeznaczone do obierania ziemniaków i innych warzyw korzeniowych (buraki, rzodkiewka, marchew). Przemysłowa obieraczka do ziemniaków jest kupowana są dla stołówek z ponad 50 miejscami lub z przepustowością co najmniej 400 osób na zmianę, dla zakładów…
Słupki odgradzające w restauracji
Słupki odgradzające posiadają taśmę zwijaną lub sznur, w zależności od potrzeb danego miejsca. To rozwiązanie, jakie cieszy się sporym uznaniem w hotelach i restauracjach. Jakie cechy mają te przedmioty? Skąd wynika ich popularność? Jakie zadania pełnią w gastronomii?
Jak wybrać odpowiedni stół chłodniczy?
Odpowiedni stół chłodniczy gastronomiczny, to standardowe zaopatrzenie gastronomii, niezależnie od skali działalności – dzięki temu tworzy się jakość potraw, jakie odnajdą na talerzach Twoi goście. Z tego oczywiście powodu winien być to sprzęt wybrany z dobrą dbałością, jaki będzie łączył…
Do czego służy robot kuchenny?
Nie da się ukryć, że robot kuchenny jest niezastąpionym kuchennym wyposażeniem. Na rynek zostały one wprowadzone już w latach siedemdziesiątych XX wieku i od razu cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Nic dziwnego z uwagi na to jak rewolucyjnym urządzeniem robot kuchenny…
Płyta grillowa – sposób na grillowanie w domu
Grillowanie uznawane jest za sport narodowy Polaków. Sezon rozpoczyna się wiosną, pierwszego ciepłego dnia, a kończy jesienią, gdy pogoda nie sprzyja biesiadowaniu na wolnym powietrzu. Pogoda nie musi być wcale przeszkodą go urządzenia przyjęcia z grillowanymi potrawami w roli głównej.…
Frytownice – rodzaje, na co zwrócić uwagę?
Chrupiące, złociste oraz delikatne w środku frytki to nie tylko podstawa wielu dań w restauracjach, ale i doskonałe danie na wynos. Przygotowane w specjalnej frytownicy zaspokoją niejednego głodomora. Podczas zakupów sprzętu do lokalu gastronomicznego, niewątpliwie warto wziąć ją pod uwagę.
Dlaczego warto mieć piec do pizzy?
Któż z nas nie lubi pysznego włoskiego dania jakim jest pizza? O ile nasza polska odmiana różni się od tej włoskiej, bo w ojczyźnie tej potrawy nie uświadczymy sosów czy niektórych dodatków, to jednak jest ona jednym z chętniej zamawianych…
Czym są piece konwekcyjno parowe?
Piec konwekcyjno parowy zajmuje przewodnią pozycję na rynkach Europejskich i amerykańskich. Para jest jedną z najpotężniejszych sił na Ziemi, dlatego też gotowanie na parze jest najbardziej wydajne i przystępne cenowo. Dzięki połączeniu cyrkulacji gorącego powietrza (konwekcji) z efektem suchej pary…