Gotowanie
Śledzie Korzenne Z Przyprawą Do Piernika: Pomysły na Wyjątkowe Danie na Świąteczny Stół
Czajniki tradycyjne – wybierz najlepszy dla siebie
Śledzie w śmietanie – danie na każdą okazję
Smaruj i ciesz się! Innowacyjne rozwiązania dla kulinarnych pasjonatów
Przepis na śledzie po cygańsku – jak je zrobić?
Prawdziwa jakoś noża kuchennego
Noże szefa kuchni ze stali węglowej są bardzo ostre, ale szybko tracą swoją krawędź. Należy je często ostrzyć za pomocą osełki, aby utrzymać krawędź. Z kolei stal kamionkowa jest znacznie bardziej wytrzymała niż stal węglowa. Utrzymuje swoją krawędź znacznie dłużej,…
Kompletny przewodnik po miodzie słonecznikowym i jego korzyściach dla zdrowia
Makaron: jak jeść zdrowo i najeść się do syta
Makaron jest podstawowym pożywieniem w wielu domach i ludzie uwielbiają go jeść. Istnieje wiele sposobów na zrobienie makaronu zdrowo, ale najważniejsze jest to, że nie należy go rozgotowywać. Rozgotowanie spowoduje, że makaron stanie się papkowaty i doprowadzi do przyrostu masy…
Jakie są rodzaje korkociągów do wina i na jaki się zdecydować?
Jednym z akcesoriów, które znajdziemy niemal w każdym domu, jest korkociąg do wina. Do wyboru mamy kilka rodzajów otwieraczy, a wybór wbrew pozorom nie jest bez znaczenia. Według profesjonalnych sommelierów to właśnie moment otwierania butelki wina ma kluczowe znaczenie dla…
Najpopularniejsze typy obróbki cieplnej
Obróbka termiczna żywności jest niezbędna w celu poprawnego przygotowania potrawy i usunięcia drobnoustrojów, które mogłyby zagrażać zdrowiu konsumenta. Przyjmuje ona różne formy, w zależności od tego, z jakim typem potrawy mamy do czynienia. Jakie wyróżniamy typy przygotowania żywności z wykorzystaniem…