Dlaczego warto kupować sprzęt gastronomiczny renomowanej firmy?
Wielu przedsiębiorców ma tendencje do tego by oszczędzać. Dotyczy ona również restauratorów, którzy chcieliby mało wydawać i dużo zarabiać. Czasami, popełniają oni błąd, który polega na kupnie sprzętu kuchennego z supermarketu. Dlaczego to błąd? Dlaczego lepiej dopłacić i mieć sprzęt renomowanej firmy?
Wytrzymałość
Sprzęt, który można kupić w marketach to sprzęt przeznaczony do użytku domowego, a nie profesjonalnego. Przykładowy blender, ma służyć do tego by raz w tygodniu przemielić litr zupy. Blender w restauracji często musi zblendować kilkanaście litrów zupy dziennie. Domowe urządzenie nie podoła takiemu wyzwaniu i po prostu się popsuje. W katalogu Hendi (https://www.gastropuls.pl/hendi.html) można znaleźć ofertę kilkunastu blenderów o różnej mocy i cenie. Dzięki temu, nawet początkujący restaurator wybierze coś, co nie zniszczy jego budżetu.
Pewność
Katalog Hendi zawiera wyłącznie sprawdzone urządzenia. Wybierając je, wybiera się pewność tego, że będą działały wydajnie i sprawnie. Ma to ogromne znaczenie w każdej restauracji. Każdy przestój w pracy to strata pieniędzy. Nie można do niej dopuścić. Właśnie dlatego, trzeba wybierać urządzenia:
– wysokiej jakości,
– obecne na rynku od lat,
– z łatwo dostępnymi częściami wymiennymi,
To jedyny sposób na to, by zmniejszyć ryzyko awarii lub zminimalizować jej skutki. Domowy blender po pierwszej awarii trafi do kosza, renomowanej firmy – może zostać naprawiony. Ma to związek nie tylko z istnieniem wyspecjalizowanych serwisów, ale także dostępnością części zamiennych, które można zamówić online.