podstawy-chlodnicze-pod-urzadzenia-stolowe-br2p77
Sprzęt

Co powinno znaleźć się na zapleczu dobrej restauracji?

Nie od dziś wiadomo, że restauracje, kawiarnie, bary oraz kuchnie hotelowe powinny być wyposażone w specjalny, fachowy sprzęt przeznaczony do takich konkretnych miejsc. Wielu właścicieli jednak nie do końca wie, co powinno się znaleźć na zapleczu oraz gdzie najlepiej kupować tego typu sortyment. Na co więc warto zwrócić uwagę wyposażając swoje zaplecze? Poniżej odpowiedź.

To warto wiedzieć

Profesjonalny stół chłodniczy z szufladami to nieodzowny element każdej kuchni, która wydaje codziennie dość sporo dań. Taki stół rządzi się swoimi prawami, dlatego też nie tak łatwo go kupić. Najlepiej jest zgłosić się do fachowca, czyli przedstawiciela firmy, która zajmuje się wyposażeniem miejsc gastronomicznych, w której ofercie można znaleźć fachowy, dobry jakościowo i co najważniejsze niezawodny sprzęt. Trzeba się jednak liczyć z tym, iż wyposażenie kuchni lokali gastronomicznych jest znacznie droższe niż wyposażenie kuchni domowej.

Stoły chłodnicze – must have w każdym punkcie gastronomicznym

Stół chłodniczy, który znajdzie się w takim lokalu, powinien być dość sporych gabarytów, by kucharze mogli na nim wygodnie i komfortowo przygotowywać wszystkie posiłki. Dzięki odpowiednim blatom oraz szufladom łatwiej zachować czystość w takim miejscu, oraz wygodniej przechowywać wszystkie potrzebne akcesoria i dodatki, które są niezbędne przy gotowaniu. Dzięki temu, iż stoły chłodnicze pozwalają daniom utrzymywać niską temperaturę, idealnie sprawdzają się one w sezonie letnim, gdyż pozwalają na dłużej zachować świeżość i odpowiedni wygląd wielu produktom.