Blender kielichowy- na co zwrócić uwagę przed zakupem?
Blender to urządzenie, które pozwoli Ci przygotować zupę krem, masło orzechowe, a także hummus. Dodatkowo możesz z jego pomocą postarać się o domowe lody, czy zdrowe smoothie. Dzięki blenderowi można zyskać czas, poprzez przyspieszenie codziennego gotowania. Warto wiedzieć, na jakie funkcje zwrócić uwagę przed zakupem, oraz jakie parametry powinien posiadać.
Wiele osób uważa blender kielichowy za zbędny wydatek, jednak nie jest to prawda. Blenderem ręcznym nie rozdrobnisz twardych, oraz zamarzniętych półproduktów potrzebnych do przygotowania posiłku, czy koktajlu. Moc ręcznego blendera, oraz jego silnik jest zbyt mała, aby zagwarantować szybkie i skuteczne przygotowanie dania.
Blender kielichowy- do czego się przyda?
Blender kielichowy to rozwiązanie, za pomocą którego łatwiej będzie przygotować posiłki dla całej rodziny. Znajdzie z powodzeniem zastosowanie w każdej kuchni. Warto wiedzieć, że niezależnie od nawyków żywieniowych, oraz liczby kalorii, przygotować możesz pożywne posiłki dla każdego z członków rodziny, zarówno dla najmłodszego dziecka, jak i nastolatka. Blender to urządzenie kompaktowe, łatwe do przechowywania nawet w małej kuchni. Musisz wiedzieć, że wystarczy zaledwie parę minut, aby przygotować:
- hummus
- masło z wybranych orzechów
- słodkie kremy
- domowe lody, oraz sorbety
- przeciery dla niemowlęcia
- pasty do chleba
- zupy-kremy
- sosy do makaronu
- pesto
- owocowo-warzywne koktajle
Blender kielichowy z https://www.gastropuls.pl/blendery-barowe to osobisty pomocnik każdej pani domu. Pomoże on zachować zdrowy styl życia, oraz harmonogram posiłków, poprzez ekspresowe je przyrządzanie. Nie pozbawia potraw witamin, oraz minerałów. Pamiętać należy jednak, o zwróceniu uwagi na parametry silnika przed zakupem urządzenia. Jego odpowiednie parametry pomogą przyrządzić odpowiednią konsystencję zup, oraz skrócą czas oczekiwania na posiłek.
Jaki silnik w blenderze kielichowym?
Sercem każdego sprzętu domowego jest wytrzymały oraz mocny silnik. Blender powinien mieć silnik o wysokich parametrach, z uwagi na porządne, oraz skuteczne rozdrabnianie twardych, a także zamrożonych zblendowania składników. Weź pod uwagę takie produkty jak lód, warzywa korzeniowe, orzechy, masło, czy ciecierzycę.
Silnik, aby był wystarczalny, powinien mieć moc na poziomie 1000-1200 W. Połączenie wydajności silnika z jego mocą wiąże się ze skutecznością wzmacnianych ostrzy, a także unikalnym kształtem kielicha jako naczynia wykonanego z odpornego na zniszczenia, oraz wahania temperatur szkła. Dzięki niemu blender gwarantuje nam szybką, oraz dokładną pracę.